Pietarsaaren Kielikylpykoulu_3
Pietarsaaren Kielikylpykoulu_2
Pietarsaaren Kielikylpykoulu_4
Pietarsaaren Kielikylpykoulu
Pietarsaaren kielikylpykoulu & Naava (5)

Pietarsaari Language Immersion School

Pietarsaari, Finland

Founded in 2003, the Language Immersion School (Språkbadsskolan) in Pietarsaari, Finland is a bilingual school where languages are learned through acquisition rather than conscious learning. The school was designed to encourage collaboration, communication, and interactivity, which were achieved by implementing diverse learning spaces and by investing in acoustics as well as technology. Instead of traditional classrooms, the school is designed to be an open environment. Such an environment encourages students to choose learning spaces that suit their individual learning needs best. Even though the school has been designed to be open-plan, every learning space still offers opportunities for silence and quietude.

The language immersion school was designed according to biophilic design principles, incorporating elements of refuge and spaciousness as well as natural materials and designs to create a human-friendly environment. NAC Arkkitehdit - the designers of the school - also wanted to invest in connecting the modern learning campus with nature through e.g. implementing sunlight and authentic nature elements into the design. The Naava green walls have found their place right at the entrance of the building, seamlessly integrating into the building. 


"We spend most of our time in built environments and various spaces. It's clear that they have an effect on our well-being which is why it's important to design spaces that energize and not drain us. The nature theme was a central part of the design.
Large windows, natural colours, and the Naava green walls create a natural and cozy environment that supports learning. Clean air is an important part of a healthy and safe school environment. That's why we chose Naava."

- Hilkka Maija Antila, NAC Arkkitehdit

Customer

Customer: Pietarsaari Language Immersion School
Location: Pietarsaari, Finland
Space: Learning campus
Designers: NAC Arkkitehdit

Space

The school's open plan lobby that is connected to the school cafeteria.

Solution

The green wall entity consisting of three adjacent Naava One models creates an interesting and invigorating design element. The stairs and sitting areas next to the green walls attract avid learners to immerse themselves in nature.

More Naava spaces

References

Delos

As the pioneer of Wellness Real Estate, Delos wanted its new headquarters in New York City to serve as a model ...

References

Tikkurila

As the headquarters of Tikkurila moved, new premises were designed. After the renewals, the company realized that by ...

References

Hanken

Hanken School of Economics is a high-quality and innovative business school with a special focus on the quality of the ...

Contact us

Our experts will help design your space, old or new. Our consultation is always free! Send us a message and we will be in touch with you.